Bänkdiskmaskin

Sponsrade länkar

Efterfrågan på bänkdiskmaskiner är ganska låg i Sverige. Diskmaskinerna är varken billiga eller rymliga invändigt. Däremot är de ett utmärkt alternativ för mindre kök utan avsatt plats för golvdiskmaskin.

Vit bänkdiskmaskin
Merparten av bänkdiskmaskinerna säljs i klassisk vit look. Rostfira och integrerade modeller hör till ovanligheterna.

Sponsrade länkar

Utbudet av bänkdiskmaskiner är inte överdrivet stort hos stormarknaderna. Den som är ute efter en specifik modell bör således räkna med att behöva handla den online. Som spekulant på bänkdiskmaskiner finns det några fakta som du bör ta hänsyn till innan köp. Dessa kan sammanfattas i det följande:

  • Bänkdiskmaskinerna har – till skillnad från golvdiskmaskinerna – ingen standardbredd. Maskinernas bredd brukar i regel pendla mellan 45 och 60 centimeter.
  • Ljudnivån hos nya bänkdiskmaskiner ligger i genomsnitt runt 55 decibel, vilket kan jämföras med golvdiskmaskinernas en aning högre genomsnittliga bullernivå (60 decibel).
  • Bänkdiskmaskiner rymmer i genomsnitt fyra eller fem kuvert. Som en jämförelse rymmer smala golvdiskmaskiner uppemot 10 kuvert, medan normalbreda golvdiskmaskiner (60 centimeter) rymmer mellan 12 och 13 standardkuvert. Disktiden hos bänkdiskmaskiner är i gengäld mycket snabbare, vilket underlättar möjligheten att diska i omgångar.
Snygg bänkdiskmaskin
Ovanlig bänkdiskmaskin med stilfullt designat frontparti.

Bänkdiskmaskiner och priser

En bänkdiskmaskin kostar vanligtvis mellan 2000 och 4000 kronor. Till saken hör således att prisnivån inte skiljer sig märkbart från normalbreda golvdiskmaskiner. Utrymmet – och den lätta installationsprocessen – är således de bärande faktorer som talar till bänkdiskmaskinernas fördel. Dessa diskmaskiner är dessutom lätta att bygga in i bänkskåp – för dem som av olika anledningar vill frigöra arbetsyta i köket. Sammanfattningsvis är bänkdiskmaskinerna en praktisk och fullgod nödlösning för mindre kök och pentryn.

Bänkdiskmaskiner är utmärkta för studenter och singelhushåll.