Diskmaskin 45 cm

Sponsrade länkar

De något smalare golvdiskmaskinerna kan rymma upp till tio kuvert. Dessa maskiner lämpar sig väl för mindre parhushåll med upp till två barn. De smalare moduldiskmaskinerna är särskilt snygga att bygga in.

Smal golvdiskmaskin
Golvdiskmaskiner med en bredd på 45 centimeter påminner i mångt och mycket om standardmodellen med 60 centimeters bredd. De smala diskmaskinerna slukar dock några kuvert mindre än de stora dito.

Sponsrade länkar

Standardbredden hos golvdiskmaskiner uppgår fortfarande till 60 centimeter. De något smalare s.k. moduldiskmaskinerna – med en bredd på 45 centimeter – passar bättre i trånga köksutrymmen. Höjden och djupet är desamma – moduldiskmaskinerna är enbart slimmade på bredden. Som konsument bör man tänka på att diskmaskiner med 45 centimeters bredd är något dyrare än standardmaskiner. Vidare är utbudet i regel också något sämre – i synnerhet för dem som vill ha en smal, helintegrerad maskin. Bosch, Hoover och Cylinda har i skrivande stund bäst utbud av smala maskiner. Några ytterligare fördelar med smala diskmaskiner:

  • Smala diskmaskiner smälter väl in i modern köksinredning, då maskinens bredd motsvarar bredden på nyare bänkskåp. Det sistnämnda implicerar även att smala diskmaskiner är symmetriska att integrera (bygga in).
  • Smala diskmaskiner går snabbare att fylla – på så sätt lämpar de sig för mindre familjer och parhushåll, som annars skulle behöva vänta i flera dagar för att fylla en 60 centimeter bred maskin.

Test av diskmaskiner med 45 centimeters bredd

Liten diskmaskin i kök
Smala golvdiskmaskiner – med en bredd på 45 centimeter – rymmer mellan åtta och tio standardkuvert.

De kända konsumenttidningarna erbjuder en rad tester med diskmaskiner på 45 centimeter. Testerna finns publicerade online – tänk dock på att Råd & Rön tar betalt för att offentliggöra testresultaten. Viivilla.se erbjuder däremot både kvalificerad och kostnadsfri rådgivning.

Utrymme i smala diskmaskiner

Utrymmet i diskmaskiner mäts i kuvert, varav ett kuvert motsvarar en plats för en tallrik, assiett eller kaffekopp med tillhörande kaffefat. Utrymmet i moderna moduldiskmaskiner är optimerat till att rymma mellan åtta och tio kuvert. En maskin med 60 centimeters bredd rymmer jämförelsevis mellan 12 och 15 kuvert.

Smala diskmaskiner rymmer uppemot tio standardkuvert.