Inredningsglädje med halvintegrerad diskmaskin

Sponsrade länkar

Det kan löna sig att välja en halvintegrerad diskmaskin framför en helintegrerad dito. Den halvintegrerade modellen är billigare i inköp – och skillnaden i design är liten jämfört med en helintegrerad modell.

Integrerad rostfri diskmaskin
Diskmaskin som både är integrerad med den rostfria spisen och med de röda köksluckorna.

Sponsrade länkar

En halvintegrerad diskmaskin är smakfull och praktisk i den bemärkelsen att dess frontpanel integrerats med köksluckornas utförande utan att reglagepanelen försvunnit från sin vanliga placering. Helintegrerade diskmaskiner har – till skillnad från halvintegrerade maskinmodeller – ingen synlig reglagepanel på framsidan. Panelen är istället svåråtkomligt placerad på ovansidan av frontluckan. På halvintegrerade modeller är reglage och displayer istället synliga direkt på frontluckan, vilket gör maskinen lätt att stänga av och sätta på.

Marginell prisskillnad jämfört med standardmodeller

Till de halvintegrerade diskmaskinernas stora fördel hör likaså prisnivån. Maskinerna är bara marginellt dyrare än motsvarande standardmodeller utan anpassad front – detta med anledning av att de halvintegrerade modellerna, jämfört med vanliga standardmaskiner, enbart behöver kompletteras med just möjligheten att bygga in en valfri frontpanel. Helintegrerade modeller är emellertid förbundna med en betydligt högre produktionskostnad, då elektroniken från framsidan måste flyttas till den lilla panelen på frontluckans ovansida. Sammanfattningsvis blir alltså det estetiska intrycket stort jämfört med vanliga, vita standardmodeller – åtminstone i förhållande till det lilla prispåslag som den halvintegrerade modellen är förbunden med. Man uppnår således maximal effekt i fråga om inredningsglädje för en liten merkostnad.

Inte kompatibel med alla köksluckor

Den som köper en halvintegrerad diskmaskin bör ha i åtanke att maskinen kanske inte är kompatibel med ovanligare köksluckor. IKEA:s luckor brukar emellertid passa merparten av de halvintegrerade diskmaskiner som säljs via stormarknaderna. Den som köper ett komplett kök med vitvaror – där en halvintegrerad diskmaskin ingår – behöver inte heller oroa sig över att maskinen inte skulle vara kompatibel med tillhörande köksutrustning.