Köpa bestickkorg till en befintlig diskmaskin

Sponsrade länkar

Tyvärr finns det inga standardmått på bestickkorgar till diskmaskiner. Den som behöver en ny bestickkorg måste därför försäkra sig om att köpa ett exemplar som passar den egna modellen.

Full bestickkorg
En överfull bestickkorg exploateras snabbt och går lätt sönder. Små hål och sprickor i korgen går emellertid att reparera med lim.

Sponsrade länkar

När det går hål i bestickkorgen frestas många av tanken att köpa en ny. Tyvärr finns det inget standardmått på bestickkorgar till diskmaskiner – alla tillverkare har en egen modellversion. Som plåster på såren kan man emellertid trösta sig med att det är fullt möjligt att reparera mindre fel på korgarna – t.ex. genom att limma fast plastbitar på hål i korgens undre del. Det visuella intrycket blir dock som bäst om man lyckas reparera hålen med en gammal flugsmälla, allra helst i samma färg.

Köp serietillverkade kopior

Att köpa en ny korg från originaltillverkaren är dyrt. Sannolikheten att hitta en korg till en modell med några år på nacken är dessutom minimal. Däremot kan man – liksom fallet är med dammsugarpåsar – hitta många falska korgkopior på nätet. Dessa kan köpas för en spottstyver, vanligtvis för några tior. En ny bestickkorg – i originalutförande – kostar däremot flera hundralappar ifall man väljer att köpa nytt.

Bestickkorg på ovansidan

Särskilt svårt att hitta reservkorgar får den som har köpt en diskmaskin med bestickkorg på det översta hyllplanet, vilket är vanligt i dyrare maskiner. Korgar som placeras på ovansidan är ovanliga såtillvida att det inte lönar sig för producenterna att tillverka massproducerade kopior. Som användare får man således ty sig till sina reparationskunskaper.