Billig diskmaskin

Sponsrade länkar

Moderna lågprisdiskmaskiner diskar förhållandevis bra. Däremot är de sällan lika tysta och miljövänliga som mera påkostade modeller. Likaså tar de god tid på sig för att göra rent porslinet.

Inredning i diskmaskin
Typisk inredning i klassisk billig diskmaskin av golvmodell.

Sponsrade länkar

Billiga golvdiskmaskiner diskar numera lika bra som dyrare modeller. Däremot är de inte lika energisnåla och tysta som dyrare modeller. Just ljudnivån kan idag upplevas som viktigare än någonsin tidigare; detta med anledning av att moderna bostäder byggs med öppna planlösningar. En diskmaskin – som står placerad i ett kombinerat kök och vardagsrum – bör ha lägsta tänkbara ljudnivå. Likaså bör diskningen gå snabbt; till saken hör nämligen att många moderna diskmaskiner tar god tid på sig att få disken ren. Tre timmars disktid är inget ovanligt. De väl tilltagna tidsramarna förklaras av att maskinerna undviker att värma vattnet för att istället låta diskmedlet verka under en längre tid – på gott och ont. Miljön och diskmaskinsägare delar inte alltid samma intressen.

Högre vattenförbrukning hos billiga modeller

I konsumenttidningarnas tester konstateras att billiga diskmaskiner återkommande har en lika bra diskeffekt på sina standardprogram som betydligt dyrare modeller. Däremot är vattenförbrukningen betydligt högre – något som särskilt torde intressera boende i villahushåll. Elförbrukningen avviker emellertid bara markant mellan dyra och billiga modeller.

Billig golvdiskmaskin
Dagens billiga diskmaskiner fyller sin funktion väl; priset på denna klassiska modell kan pressas tack vare det faktum att den inte är integrerad i köksinredningen.

Billiga diskmaskiner från kända tillverkare

Idag är det en myt blott att billiga diskmaskiner härrör från okända tillverkare. Kända varumärken såsom Siemens, Bosch, Cylinda och Electrolux tillhandahåller numera diskmaskiner i prisspannet 2500 till 3000 kronor. Den som vill betala ännu mindre får emellertid sovra bland tillverkare som Matsui och möjligen Zanussi.

Även billiga golvdiskmaskiner förmår idag leverera ett fullgott diskresultat.