Siemens tillverkar enkla modeller

Sponsrade länkar

Den tyska vitvarujätten Siemens är ett välkänt namn inom diskmaskinsbranschen. Märket levererar hållbara modeller med enkla navigationsfält.

Siemens diskmaskin
Vit basmodell av det lite dyrare slaget. Designen är klassisk och den fyrkantiga maskinkroppen sväljer stora mängder smutsdisk.

Sponsrade länkar

Siemens tillverkar alla typer av diskmaskiner – alltifrån enkla bänkdiskmaskiner till avancerade helintegrerade lyxmodeller. Den vanligaste köparen av en diskmaskin från Siemens väljer dock en enkel, inbyggnadsdiskmaskin med vit frontpanel och manuellt navigationsfält. Märkets kvalitetsstämpel – i kombination med dess låga pris – är den främsta anledningen till kundernas märkesval. Ett annat bärande argument för att välja Siemens är att maskinerna sväljer jämförelsevis stora mängder disk. Den största nackdelen med Siemens är måhända att basmodellerna är ganska tråkigt designade. Designen har inte förändrats märkvärt under det senaste årtiondet.

Nackdelar med Siemens diskmaskiner

Trots att fördelarna överväger nackdelarna hamnar följande egenskaper på minussidan i fråga om märkestillverkaren Siemens:

  • Diskmaskinerna har en medelmåttig till hög ljudnivå, då man valt att spara in på isoleringen i de billiga basmodellerna.
  • Servicenätet i Sverige har blivit sämre under de senaste åren, vilket lett till att många kunder fått vänta länge på att få sina maskiner reparerade.
  • Tillgången på reservdelar är god, men prisnivån är aningen för hög för att det ska löna sig att reparera modellerna ur bassortimentet.
  • De billigare modellerna i Siemens maskinpark saknar fortfarande ekonomiprogram.
  • En klar minoritet av diskmaskinerna från Siemens är numera tillverkade i moderlandet Tyskland. Billigare tillverkningsländer i Asien har lett till något försämrad kvalitet.

I det stora hela är emellertid Diskmaskinerna från Siemens robusta, funktionella och håller hög kvalitet. Det stora utbudet av modeller gör det också lätt att hitta en diskmaskin som passar i köket – både designmässigt och funktionellt.